Çevre ve Sular Bakanlığı, sağanak yağışlı havadan dolayı yedi ilde geçerli olmak üzere turuncu alarm ilan etti. Ulusal Hidroloji ve Meteoroloji Enstitüsü tahminlerine göre, Tırgovişte, Razgrad, Şumen, Silistra, Burgas, Yambol ve Sliven illeri için turuncu alarm beklentisi bulunduğu vurgulandı. 19 Kasım’ı 20 Kasım’a bağlayan gecede sağanak yağmur yağışı bekleniyor. Sözkonusu bölgelerde metrekareye 30 ila 50 litre yağış düşmesi beklenirken, yağışların 20 Kasım gününde de devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, şiddetli rüzgar ve sağanak yağışlardan dolayı birkaç il için de sarı alarm verildi. Gabrovo, Veliko Tırnovo ile Ruse illerinde 19 Kasım gününde öğleden sonra ve 20 Kasım’a bağlayan gecede metrekareye 20 ila 30 litre yağış düşmesi bekleniyor.

Tunca ile Meriç nehirlerindeki debi artışını tespit eden erken sinyal sistemi verilerine göre, Elhovo şehri bölgesinde Tunca nehrinin su seviyesinde artış görüldüğü ve turuncu seviye kısmına ulaştığı belirtildi. Tahminlere göre, beklenilen yağışlar dolayısıyla su seviyesinin daha da artması bekleniyor. Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 21-23 Kasım tarihleri arasında Elhovo bölgesindeki su seviyesinin krtik olan kırmızı seviyeye ulaşacağı tahmininde bulunuldu.

Reklamlar