Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH), yabancılara toprak satış yasağının 2020 yılına dek uzatılması kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
bulgaristan-konstintutsionen-sidHÖH milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi’ne sundukları dilekçeye 55 milletvekilinden toplanan imzaları da ekledi. Yabancılara toprak satışı yasağının uzatılması kararının iptalini isteyen HÖH, mahkemeye sunduğu imzaların 36’sının HÖH, 19’unun ise Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) milletvekilleri tarafından atıldığını açıkladı.
HÖH milletvekilleri, iptal dilekçesini Anayasa Mahkemesi’ne verdikten sonra yaptıkları açıklamada, en kısa sürede karar alınmasını beklediklerini belirtti. Milletvekili Çetin Kazak “Bulgaristan’ın Avrupa geleceği bağlamında mahkemenin en kısa sürede karar vermesini bekliyoruz” dedi.
Irkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA Partisi’nin sunduğu yabancılara toprak satış yasağının 2020 yılına dek uzatılması teklifi geçen ay 240 sandalyeli parlamentoda 171 milletvekilinin oyu ile kabul edilmişti. Başbakan Plamen Oreşarski’nin koalisyon hükümetini destekleyen, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH ise karara karşı çıkmıştı.
AA
Reklamlar