Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kapsamında gerçekleştirilen kültür turlarından birisi de geçtiğimiz Çarşamba günü Kırcaali’ye gerçekleştirildi. eskisehirli-ogrenciler-kircaalili-kardesleriyle-bulustuProgramda bir araya gelen Eskişehir Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencileri ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Folklor Ekibi oyuncuları bir araya gelip tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Mestanlı Makaza Restoranında gerçekleşen akşam yemeğinde Ömer Lütfi Kültür Derneği Müdürü Müzekki Ahmet, Eskişehir’den gelen misafirlere Kırcaali bölgesi hakkında bilgi sundu, böyle buluşmaların iki ülkedeki soydaşlar arasında tanışma ve kaynaşmalarında büyük rol oynadığının altını çizdi.

Eskişehir Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğretmeni Mahmut Umay konuşmasında, Kırcaali bölgesine yapılan ziyaretten çok memnun olduklarını, buralarda kendilerini yabancı hissetmediklerini ve buradaki soydaşlar ile kucaklaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sayın Umay, bu tür organizasyonların devam etmesini diledi ve Eskişehir’de de soydaş öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Akşam yemeğinden sonra iki ülkedeki öğrenciler canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar