Vırbitsa’ya bağlı Byala Reka ve Tuşovitsa köylerine 1 aydır su verilemiyor. Su boru hatlarının eskimiş olmasından dolayı belediyede en büyük olan bu iki köyde yaşayan 3 binden çok kişi, çeşme suyuna erişim hakkından yoksun.

Vırbista Belediye Başkanı yük. müh. Merdin Bayram, bundan 50 yıl önce yapılan ve toplam uzunluğu 27 km olan su boru hattının son derece yıpranmış olduğunu, Stara Planina dağının güney tarafından gelen suyun Sungurlare, Smyadovo ve Vırbista belediyelerinin toprakları üzerinden geçtiğini, hatta meydana gelen kazaların bulunması ve onarılmasının zor olduğunu öne sürdü.

Belediye Başkanı tarafından bundan 3 yıl önce su şebekesinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin projenin sunulması üzerine inşaat izni verildiyse de gerekli kaynaklar yok. Merdin Bayram üç belediyeden geçen su boru hattının tamamen yenilenmesini istiyor.

Vırbista Belediyesi tarafından su uzmanlarının sahada her gün çalıştıkları, ancak bir yerde yapılan kazanın kaldırma çalışmalarının başka bir yerde kaza olmasına yol açtığı için suyun köylere ulaşamadığı bildirildi.

Ana okula bidon içinde su temin edildiği, şişelenmiş içme suyunun satın alındığı belirtildi.

Su krizi ile karşı karşıya kalan Belediye Başkanı Merdin Bayram, etüd çalışmaları ne kadar pahalı olursa olsun ve yeni su kaynakları bulma ihtimali ne kadar küçük olursa olsun sondajlar yapmak konusunda kararlı.

BNR

Reklamlar