Dobriç’in Zırnevo köyünden Ayşe Süleyman öğretmen ile Bayramın arifesinde pandeminin gölgesinde kutlanacak  Ramazan Bayramını konuştuk.

Her bayram hazırlığı, ev temizliğiyle başlar, hayatımızın, günümüzün, düşünçelerimizin temiz olması için” diye başladı sohbete Ayşe hanım. “Ardından da eski bayram hatırları gelir,bu yıl bayramı evlatlarımızdan uzakta kutlayacağız, fakat hepsinin iyi ve sağlıklı olması bizi mutlu ediyor ve günümüze şükrediyoruz.” sözlerinin  ardından Bulgaristan Radyosu dinleyicilerinin de, yayınlanan resimler sayesinde çok iyi tanıdığı ve bildiği bahçesini konuştuk. 

Yüzlerce çiçek, yüzlerce renk süslüyor bugünlerde Ayşe öğretmenin bahçesini, ilkbaharda kardelenle başlayıp sonbahar, kar düşünçeye kadar çiçek açıyor bu bahçe. Bugünlerde birbirinden farklı renklerdeki sarmaşık ve diğer güller, bahçenin baş tacı…

Ayşe Süleyman, “Bizler köylerde bahçelerimizdeki çalışmalar sayesinde bu hastalığı daha kolay geçirdik, şehirliler kadar o denli ağır yaşamadık. Çok şükür köyümüzde hastalık tespit edilmedi ve bundan dolayı da Ramazan Bayramını normal bir şekilde geçirmeye gayret edeceğiz” sözlerinin ardından sağlıklı, mutlu ve neşeli Ramazan Bayramı dileklerini gönderdi, önce köydeşlerine, daha sonra dünyanın farklı köşelerinde yaşayan Zırnevolulara, ardından da Bulgaristan Radyosu dinleyicilerinin ve çalışanlarının da dahil, herkesin bayramını kutladı.

Röportajın tamamını ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

BNR

Reklamlar