Veliko Tırnovo’daki taksi şirketleri yolcu fiyatlarına zam talep ediyor. Hizmet bedelinin yüzde 68’den yüzde 143’e çıkarılması için Belediye Meclisi’ne teklif verildi.

13 taksi şirketi, Veliko Tırnovo Belediye Meclisi’ne yolcu taksi taşımacılığı için yeni asgari ve azami fiyatlar için bir talepte bulundu.

Şu anda, Veliko Tırnovo’da kilometre başına minimum günlük tarife 71 stotinki ve gece tarifesi 82 ​​stotinki, maksimum fiyatlar ise kilometre başına sırasıyla 1.20 leva ve 1.40 leva’dır. Fiyatlar 7 yıllıktır. 

Taksi endüstrisi, günlük ücret için kilometre başına 1,19 BGN’ye ve gece seyahati için kilometre başına 1,99 BGN’ye kadar maksimum artışla fiyatları güncellemek için iki seçenek sunar.

Asgari ücretin artması, taksi taşımacılığı maliyetlerinin %20’si olan yakıtların artması ve en önemlisi, yaklaşık 3 katı olan metan arzı ile sektör daha yüksek fiyatlar tarafından motive ediliyor. 

Fiyatların güncellenmesi talebi, Veliko Tırnovo belediye başkanı ile Belediye Meclisindeki siyasi gruplar arasında yapılacak ön toplantıda görüşülecek. 

BG Haber

Reklamlar