Varna, gaming meraklı ve profesyonelleri için hekaton yarışmasına evsahipliği yapıyor. 3-6 Mart günlerinde düzenlenen etkinlik sırasında takım çalışması sergileyecek 40 yarışmacı dünyanın en eski altın gömütü konusunda bir oyun geliştirecekler. Varna Belediyesinden, bu konunun, Varna Halkolit dönemi nekropolünün 50’inci açılış yılı vesilesiyle seçildiği bildirildi.

 

Karadeniz başkentimizdeki Ekonomi Üniversitesi’nin evsahipliği yapacağı 4 günlük etkinliğe oyun geliştiriciliği, para kazandırma ve pazarlama sektöründen 70’i aşkın kullanıcı ve konferans veren dahildir.

“Varna Belediyesi’nin gaming kültürünün genç insanlara etkisini ve etkinliğin önemini gereği gibi değerlendirdiğinden sevinçliyiz. Sırf milli değil, dünya kültür mirasının da yeni bir kullanıcı kitlesine hitap ederek yeni bir yol bulması önem taşır’ diye belirtiyor Sea Game Jam girişiminin baş düzenleyicisi Radostin Petrov. Yönettiği ekibin hedefi hekatonun her yılın ilkbahar ve sonbahar aylarında düzenlenecek geleneksel bir etkinliğe dönüştürülmesidir.

Reklamlar