Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenecek “Uluslararası Gazi  Süleyman Paşa ve  Kocaeli Tarihi Sempozyumu”, yurt içi ve yurt dışından büyük çoğunluğu tarihçi 250 akademisyeni bir araya getirecek.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada,  Türkiye‘nin en büyük yerel tarih sempozyumunun, ” Rumeli fatihi” olarak bilinen “Gazi  Süleyman Paşa” temasıyla 25-27 Mart tarihi arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Gazi  Süleyman Paşa‘nın,  Orhan Gazi‘nin büyük oğlu olduğu hatırlatılan açıklamada, “Avrupa’ya ilk çıkan Osmanlı beyidir ve ‘ Rumeli fatihi’ olarak bilinir. Zamansız ölümü olmasıydı Osmanlı’nın üçüncü padişahı olacağı tarihi kayıtlarda mevcuttur.  Kocaeli‘nin ilk Osmanlı yöneticisidir.  Orhan Gazi, devlet işlerindeki ağırlıklı yükü  Süleyman Paşa‘ya vermiştir.  İzmit‘teki Orhan Camii ile hamam ve medrese yaptırmıştır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bu yılki sempozyumda  Kocaeli‘nin tarihi, fiziki coğrafyası, arkeoloji, toplumsal, kültürel ve ekonomik gelişiminin bilimsel normlar çerçevesinde ortaya konulacağı aktarılarak, bu yıl düzenlenecek tebliğ ve çalışmaların da daha öncekilerde olduğu gibi kitaplaştırılacağı belirtildi.

– 250 akademisyen 210 bildiri sunacak

Türkiye ve dünyanın saygın üniversitelerinden 250 akademisyenin sempozyumda 210 bildiri sunacağına işaret edilen açıklamada, sempozyum boyunca 6 ayrı salonda 42 oturum düzenleneceği, aralarında  Çin,  Bulgaristan,  Arnavutluk,  Hollanda,  Ukrayna,  Cezayir,  Kırgızistan ve  Yunanistan‘ın da yer aldığı 19 ülkeden yabancı akademisyenin de sempozyuma katılacağı vurgulandı.

Reklamlar