Türkiye’ye gelemeyen Rusları ülkelerine çekmek için yarışan Yunanistan ve Bulgaristan vizeyi devreye soktu. Yunanistan Ruslara 1 günde 3 yıllık vize çıkarırken, Bulgaristan ücreti düşürdü.

Bu yıl  Türkiye‘de tatil yapamayacak olan Rus turistleri kapmak için yarış var. Hatırlanacağı gibi, geçen yıl kasımda sınır ihlali yapan bir savaş uçağı düşürülünce Rus hükümeti  Türkiye‘ye yönelik çeşitli ekonomik ambargo kararları almıştı. Bunlar arasında Rusların  Türkiye‘de tatil yapmasının önüne geçen adımlar başı çekiyor.

Geçen yıl  Türkiye‘ye gelen 3.5 milyona yakın Rus turist, başta  Yunanistan ve  Bulgaristan olmak üzere bölge ülkelerini harekete geçirdi.

‘TÜRKİYE, MISIR KAPALI ‘

Rus Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov,  Moskova merkezli RSN radyosuna yaptığı açıklamada,  Yunanistan‘ın Ruslara 1 – 2 günde vize çıkarabilmek için özel düzenlemeler yaptığını,  Bulgaristan‘ın ise vize fiyatlarını ucuzlatma teklifinde bulunduğunu söyledi.

Buna göre  Yunanistan, 2013’te 1.5 milyon Rus turistle kırdığı rekoru aşabilmek için  Rusya‘da vize merkezleri açıp daha fazla personel görevlendiriyor.  Yunanistan Ruslara 3 yıllık vizeler dağıtıyor.  Bulgaristan ise bu yıl Rus vatandaşlarından vize için parmak izi istemeyeceğini duyurdu.

YUNANİSTAN BULGARİSTAN VE KIBRISA GİDİYORLAR

Rus Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, bu yaz Rus turistler açısından en çok  Yunanistan,  Bulgaristan ve ‘ Kıbrıs‘ın tercih edileceğini belirterek, Güneydoğu  Asya‘ya da ilgi olduğunu söyledi.
Şubatta geçen yıla göre yüzde 20 – 30 daha fazla rezervasyon yapıldığını belirten Gorin, “Herkes  Türkiye‘nin kapalı olduğunu ve açılma ihtimali olmadığını biliyor.  Mısır da henüz açılmadı. Tercihler  Yunanistan,  Bulgaristan ve  Kıbrıs‘a yönelik” dedi.

Reklamlar