Kiev’ten 363 ve Odessa’dan 150 kadar Bulgar vatandaşı şu ana kadar tahliye edilmesini istedi. Tahliyenin Kiev’ten 4 ve Odessa’dan 3 otobüsle gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Dışişleri bakan yardımcısı İrena Dimitrova, Savunma bakanlığından bu girişime kendi otobüsleriyle katılmaya hazır olduklarını bildirdi. Sözlerine göre şimdi Ukrayna vatandaşı olan Bulgarlar değil, sadece Bulgaristan vatandaşları taşınacak. Yerel makamlar sınıra kadar otobüslere konvoy sağlayacak. Beraber hareket etmeleri için konvoya kendi motorlu araçlarıyla yolculuk edecek Bulgarlar da katılacak. Bulgaristan diğer bazı ülkelerle birlikte gerekli malların taşınması için bir insani koridor oluşturmayı düşünüyorlar. Ukrayna’dan temel ihtiyaç malları listesi de geldi. Bulgaristan’ın bu konuda ne yardımda bulunabileceği değerlendirilecek.

Öğleden önce, listede yer alan Bulgarların tahliyesini gerçekleştirecek ilk otobüs Bulgaristan’ın Odessa Başkonsolosluğu önüne geldi.

Bulgaristan ile Romanya arasındaki Kardam ve Durankulak sınır kapılarına, Bulgaristan’da geçici sığınma isteyen Ukraynalı aileler gelmeye başladı.
Bulgaristan Kızılhaçının Varna örgütü Ukraynalı sığınmacılara yardım göstermeye hazır oldunu belirtiler.

Reklamlar