Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği, 7-8 Şubat tarihlerinde ülkede yıkıcı depremin aldığı binlerce can için taziye defteri açıyor.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile Türkiye’nin Bulgaristan’daki diplomatik misyonu, vatandaşların ve organizasyonların bugün saat 14:00-16:00 arasında Sofya’da “Tsar Osvoboditel” bulvarına yer alan Türkiye Büyükelçik Rezidansı’nda taziyelerini sunabileceklerini açıkladı.

Taziye defteri yarın saat 10:00-12:00 ve 14:00-16:00 arasında da açık olacak.

Büyükelçi Aylin Sekizkök BNT1’in sabah programına katıldı ve şunları paylaştı:

– Kederimiz büyük, ancak Türkiye’yi böylesine seven bir ülkede Büyükelçi olarak görev yapıyor olmanın gururunu yaşıyorum.

– Bulgaristan yardıma ilk koşan ülkelerin başındaydı.

– Türk milleti yüzyıllar boyunca nice felaketlerin üstesinden gelmiştir. Direncimiz yüksek. Her seferinde hızla ayağa kalktık. Bu sefer de dünyayı şaşırtacak bir süratle ayağa kalkacağız, yaralarımızı saracağız.

Danimarka ve Ukrayna Büyükelçileri  en başta başsağlığı dilediler. Bunu muhabirimiz Marta Mladenova bildirdi.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği binası üzerindeki Türk bayrağı  yarıya indirilmiştir.

Çekya, Sırbistan, Güney Kore, Belçika, İspanya ve diğer bazı devletler de taziye defterine başsağlığı mesajlarını yazdılar. 

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı Türk milleti, Türk devleti ve depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek taziye defterine şunları yazdı: ” İnsanlığın sınırları yoktur çünkü insanları etnik kökeni veya dini inanışları bakımından birbirinden ayırmıyor. Hepimiz insanız ve beraber olma ihtiyacımız var.’

BNR

Reklamlar