Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, önümüzdeki yılın ortasından itibaren Türksat-4B uydusu ile kişisel internetin 50-60 liradan Türkiye’nin her bölgesine, ayrıca Bulgaristan, Azerbeycan, Irak, Suriye ve Ürdün gibi komşu ülkelere de hizmet vereceğini söyledi.turksat
Dalbay, ‘Gittiğiniz yere intermnetinizi de götürebilirsiniz’ dedi.

Uluslararası Yöneticiler Derneği’nde (YÖNETDER) ‘uydu hizmetleri’ konulu seminer veren Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, internet kullanıcılarına müjdeli haber verdi. Dalbay, 2014 yılının ortalarında hizmet verecek olan Türksat-4B uydusu ile ilgili şunları söyledi.
Dalbay şöyle dedi:
“4B’de Ka Bant dediğimiz yeni bir teknoloji kullanıyoruz. Ka Bant teknolojisi, o büyük kapsama alanlarının daraltılmış hali demek. Daha yüksek frekansta daraltılmış halinde o frekansı bir başka yerde daha fazla sayıda kullanabiliyoruz. Yani bir kapsama alanını küçülttük, Türkiye’nin batı bölgesini kapsıyor. O frekansı yanında kullanmıyoruz başka frekans kullanıyoruz iç içe geçecek şekilde. Sonra üçüncüsünde ilk kullandığımızı kullanıyoruz. Böyle atlaya atlaya kullanıyoruz, dolayısıyla bir frekansı Türkiye içerisinde 4 defa, 5 defa kullanmış oluyoruz. Dolayısıyla frekans başına düşen maliyeti azaldığı gibi yani uydunun maliyeti azaldığı gibi güçlü sinyalden dolayı yer sistemlerinin de maliyeti azalıyor. Bu ne demek? Kişisel internet kullanımını yaklaşık 50-60 liralar civarında önümüzdeki yılın ortasından itibaren uydu üzerinden verebileceğiz. Alt sistemlerinin maliyeti ne kadar olacak? Yaklaşık 200-300 lira. Alacaksınız, bir defa kuracaksınız. Alın başka bir yere götürün, herhangi bir yere. Türkiye’nin herhangi bir yerine hatta çevremize de götürün Bulgaristan’a, Azerbaycan’a, Irak’a, Suriye’ye, Ürdün’e. Oraları da bizim hedef pazarlarımız arasında, oraya götürün çalıştırın. Hemen koyun yaklaşık 10 dakikada ayarlayın bir elektrik enerjisi bulun çalışsın.”

Reklamlar