Şumnu’da Bulgar Türk İş adamları Derneği (BULTİŞAD) kuruldu. Alkomet şiketinin sahibi Fikret İnce’nin girişimiyle kurulan BULTİŞAD’ın yönetiminde Tırgovişteli iş adamı Sezgin Yüce ve noter Asya Asenova ve bulunuyor. sumnu-da-bulgar-turk-isadamlari-dernegi-kuruldu

Şimdilik 24 firmanın üye olduğu BULTİŞAD’ın amaçlarını açıklayan Fikret İnce ‘Amacımız Türk yatırımcılarını bölgeye çekmek, ticari ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’den gelecek olan yatırımcıların bürokratik işlemlerde zamanında gerekli yardımı almasıdır’ dedi. BAŞKONSOLOS BAŞARILAR DİLEDİ.

Derneğin yönetim kurulu üyelerinin seçim toplantısına katılan Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol ise başarılar dileyerek, Türkiye’nin her alanda Bulgaristan ile ilişkilerini geliştirmek istediğini belirtti. Evren, özellikle ticari alana dikkat çekerek, ‘Görev bölgemin gelişim bağlamında ayrı bir dinamiği mevcut; Türkiye’ye en yakın bölge. Bulgaristan’daki görev süremin bu derneğin açılışı ile başlamasından dolayı mutluyum.’ dedi.

VALİDEN BAŞKONSOLOSA ÖVGÜ

Şumnu Valisi Ventsi Venkov, ise Burgas’a yeni atanan Başkonsolos Niyazi Evren’in ilginç bir şahsiyet olduğunu kaydederek, Yunanistan, Endonezya, Taylan ve Japonyada görev yaptığını söyledi. Venkov, ayrıca Başkonsolos Evren’in eşinin Endonezyalı olduğunu hatırlattı.

Ajans Bg

Reklamlar