Alpay DİNÇER

Bulgaristan’daki Türkler Erdoğan’ın seçim zaferini kutladı.

– Bulgaristan’da Erdoğan sevinci –YENİ TURKİYE HAYİRLİ OLSUN, BUYUK TURKİYENİN AYAGİ KALKİSİ sloganları atıldı

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi Bulgaristan’da Türklerin yaşadığı bölgelerde de sevinç gösterilerinde bulundular. Çoğu evlere yollara ve duraklara Recep Tayip ERDOĞAN resimleri ile süslediler tüm yollar resimleri ile doldu taştı sanki burası Türkiye’nin bir parçası gibiydi.

Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali, Razgrad ve Şumnu illerine bağlı çok sayıda köyde evlere, yollara, duraklara Erdoğan posterleri asıldı.

Kırcaali’nin merkezine toplanan bir grup Bulgaristan Türkü ve Müslümanları Erdoğan’ın posterlerini taşıyarak sevinç yürüyüşü gerçekleştirdi. Arabalarla korna çalarak sıra sıra dizilmişler yollarda geç saatlere kadar dolaştılar. Bölgedeki bazı köylerde de sevinçlerini havai fişekler atarak gösterdiler.

Sevinç gösterilerine katılan Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Başkanı Rafet Ulutürk, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bulgaristan Türkleri olarak geçmiş 12 yılı hem Bulgaristan’da hem de Türkiye’de yaşadık ve Erdoğan’ın iktidarında Türkiye’nin nasıl devleştiğini gördük. Özellikle dış Türkler olarak bunun daha iyi farkına varabiliyoruz. Allah Birlik ve Beraberlik içinde YENİ TÜRKİYENIN BUYUK DÜŞÜNEN İNSANLARI İLE BİRLİKTE ECDADINA YAKIŞIR GELECEĞİ İNŞA ETMEYE NASİP EYLESİN” dedi.

Reklamlar