Tarih: 27 09 2017

Ömer Çelik: Türkiye olmadan Avrupa Güvenlik Sistemi Kurulamaz

İlgili resimTürkiye Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Avrupa kıtasının güvenliği Türkiye olmadan güvenlik altına alınamaz, uzun zamandan beri kurulmak istenen Avrupa Ordusu Türkiye Silahlı Kuvvetleri katılmadan kurulamaz, dedi.

Madrid’de İspanyol gazetecilerle görüşen Bakan Çelik şöyle konuştu: Türkiye dışında herhangi bir Avrupa ordusu kurulamaz. Biz Avrupa Ordusu kurulmasından korkan ya da bunu özendiren bir ülke değiliz. Fakat siz Türkiye olmadan Avrupa’nın ne güvenliğini ne de geleceğini sağlayamazsınız.

Bulgar basınına yansıyan bu demecinde bakan Çelik şu vurguyu yaptı: Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin badi gardı gibi görmek hasta bir bakış açısıdır. Biz bu şekilde düşünenlere, bizimle yalnız güvenlik sorunlarının konuşulmasına, demokrasin ve istikrarın paylaşılmasına gelince bizi yanlarına almak istemeyenlere karşıyız.

Ne yazık ki Türkiye hakkında haritaya bakmadan konuşanlar var diye konuşan Türk Bakan şöyle dedi: Türkiye’nin stratejik değeri çok büyüktür. Türkiye Avrupa demokrasileri düzeyinde bir ülkedir.

ömer çelik ile ilgili görsel sonucu

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik gazetecilere Türkiye’nin 1 Ekim 2017 tarihinde yapılması öngörülen Katalan bağımsızlık bölge referandumu konusundaki görüşünü de şöyle açıkladı: İspanya’nın birlik ve beraberliğini, toprak bütünlüğünü ve anayasal güvencelerini destekliyoruz. Biz bu referandumun daha fazla bütünleşmeye ihtiyaç olacak gelecekte bu referandumun yarar sağlayacağı görüşünde değiliz.

Reklamlar