Adamların Derdine Bakın!

Dilimizi Yasaklayıcı Bulgar Kanunlarını Türkiye’de de Uygulamak İstiyorlar.

turkce-yasak

Prof. Konstantinov: Türkiye’deki Sorun Seçim Bürosu Sayısı Değil, Sandık Başında Türkçe Konuşmayı Önlemektir.

Kontrol – kontrol – kontrol.

Sıkı denetim isteniyor.  

Bulgaristan’ın önemli siyaset analizcilerinden biri olan Prof. Mihail Konstantinov, “seçim yasasında yapılan son değişiklikler ve dış ülkelerde, hele Türkiye’deki seçim sandıklarıyla ilgili özel bir demeç verdi: Dış ülkelerde, daha doğrusu Türkiye’de oy kullanma sorunu, seçim sandıklarının adet olarak az olmasında kaynaklanmıyor. Sorun yasaların uygulanmamasıdır” dedi ve şöyle devam etti:  “Düzen sağlanmasından sorunlu olan Bulgar devletidir. Türkiye’deki seçim bürolarında Türkçe konuşuluyor, ne konuştukları anlaşılmıyor, ne yaptıkları bilinmiyor, bunlar sandık başında propaganda da yapabilirler. Biz orada ne olduğunu bilmiyoruz.”

O, kanun değişikliği, sandık sayısının azaltılması amacıyla yapılmadı, kontrol daha da sertleştirmek istendi. Seçim Kanununda yapılan değişikler bir de, bazı siyasi liderlerin kendi seçmenlerine zorunlu oy kullanma kuralı getireceklerini vaat etmiş oldukları için yapıldı. Listede ismi olan ve iki defa oy kullanmayan seçmen listeden silinecek. Silinse ne olacak? Daha sonra aynı isim listelere yine alınabilir.

Seçim uzmanı Prof. Konstantinov, “zorunlu seçime katılma getirilmektense, seçmenin her defasında yeniden ismini kaydettirmesi usulü uygulanmalıdır. Böylece sinir bozan seçmenler liste dışı bırakılabilir.” Dedi.

………………

Not: Bulgar milliyetçiler yine pusu kuruyor.  Son hedefte vatandaşlığımıza saldıracak, çifte vatandaşlığımızı ve pasaportumuzu elimizden alacaklar. İsimlerimizi geri alırken mahkemeden geçin, dendiğini asla unutmayalım…Konsolosluk kapısında  Türkçe konuşulmaz yazılarını,  kapı önünde bize Anaysa maddeleri okuduklarını unutmayalım…Çember daraldı ve seçim sandığı başına kontrol dikildi.

Reklamlar