Mehmet Dikme: Ahmet Doğan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) oylarını ikinci turda satacak.

mehmet dikme ile ilgili görsel sonucuMehmet Dikme
Mehmet Dikme – eski HÖH milletvekili ve Tarım Bakanı.
 

Bulgaristan Türkleri iktidara katılmak istiyor.

Doğan, HÖH partisinin adını lekeledi.

HÖH partisi Plamen Oreşarski’ye verilen destekle oylarını sayacak.

İkinci turda elinde kaç oy olduğunu saymak için HÖH-DPS partisi Cumhurbaşkanı seçiminde eski başbakan Plamen Oreşarski’ye oy istedi.

Oy sayısını gördükten sonra ikinci turda fahri başkan Ahmet Doğan destek vereceği adayla pazarlık masasına oturacaktır.

Dikme, “Oreşarski’nin HÖH-DPS partisinden destek almaya razı olmasına şaşırdım” dedi ve “kaybedeceğini peşin bildiği bir savaşıma girmiş” diye ekledi.

“HÖH partisi ikinci turda kazanacak adaya oy verecektir ve bu aday General Rumen Radev olabilir.” Tahmininde bulunan  Dikme, bTV  – “Dört Göz Arasında” programında konuştu ve devamla şöyle dedi:  “HÖH partililerinin devlet  ve hükümet yönetime katılma ihtiyacı büyüktür.  Ne yazık ki, şahsen Ahmet Doğan HÖH-DPS ismini kimsenin işitmek istemediği bir isim haline getirdi, lkeledi  ve onu muhatap almak isteyen kalmadı. HÖH partisine düşman olan Ahmet Doğan artık Türk asıllı Bulgaristan vatandaşlarına da  düşman oldu.”

DOST partisinin GERB adayı Tsetska Tsaçeva’yı destekleme kararına da değinen eski bakan Mehmet Dikme şu vurguyu yaptı:

“HÖH-DPS partisinin karşıtı olarak kurulan DOST yeni bir partidir, sağ siyaset alanında kendine yer araması normaldir. Cumhurbaşkanı seçimlerinde kendi adayını göstermemesi de doğaldır, çünkü o genç  bir partidir ve henüz ülke çapında örgüt yapısını oluşturma aşamasındadır.

Reklamlar