TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

 

Değerli dostlar,

Uzman erbaşların emeklilik yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi, devlet memuru olarak görev yapan uzman erbaşların emsalleriyle aynı emekli aylığı alması, Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği adı altında bir dernek kurulması ve askeri kantinlerin elektrik, su ve yakacak giderlerinin kurum bütçesinden karşılanması gibi önemli düzenlemeler içeren Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

  • Uzman erbaşların yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi suretiyle bu personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin bir şekilde faydalanılması. (Mevcut durumda en fazla 52 yaşına kadar çalışabilen uzman erbaşlar bu yaştan sonra emeklilik yaşına kadar sivil memur olarak istihdam edilmektedir.)
  • Emekli subaylar ve astsubaylar da olduğu gibi uzman erbaşlara yönelik olarak Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği adı altında bir dernek kurulması.
  • Uzman erbaşlara ilk nasıp istihkakı olarak yerli üretim ordu tipi tabanca verilmesi.
  • Devlet memuru olarak görev yapan uzman erbaşların emsalleriyle aynı emekli aylığı alabilmesi.
  • Birinci derece kritik illerde terörle mücadele harekâtına iştirak eden birliklerde görevli sağlık astsubaylarına ek ödeme yapılmasına imkân verilmesi.
  • Devre kaybeden askeri öğrencilerin devre kaybettikleri süre için genel sağlık sigortası kapsamına alınabilmesi.
  • Milli Savunma Üniversitesi ve bağlılarında, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki diğer okullarda emekli kamu görevlilerinin, emekli TSK personeli ve öğretim elemanlarının ders verebilmesine imkân tanınması.
  • Özellikle güvenlik güçleri ile gazilerimize verilen sağlık hizmetlerinde etkin olarak kullanılan sağlık sınıflarına mensup yedek subayların, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve yoğunlukla güvenlik güçlerine hizmet veren hastanelerde görevlendirilebilmeleri.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss250.pdf

Güncel haber, açıklama ve paylaşımlarımız için sosyal medya hesaplarımıza ve İOS-Android Bülent Turan uygulamamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/turanbulent

Facebook: https://www.facebook.com/trnblnt

Instagram: https://www.instagram.com/avbturan/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6Ha5NGdY36j6O19Do4UzA

Bülent Turan Mobil Uygulama;

İOS: https://apps.apple.com/tr/app/bulent-turan/id1438759180?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.kaysajans.bturan

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

 

 

Av. Bülent TURAN
Çanakkale Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili
Reklamlar