Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğunun himayesinde Filibe Bulgar-Türk Edebiyat Kulübü Nevruz konseri düzenledi.

Piyano ve çello virtüözleri Moskova’daki Çaykovski Devlet Konservatuvarı mezunu Gökhan Aybulus ve Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Üyesi Dr. Musa Eren İşkodralı, Avrupa Kültür Başkentinde sergiledikleri virtüöz performansıyla Filibelilerin baharın gelişini kutladılar.

Filibe’nin eski kentinde Balaban Evi’nde düzenlen etkinliği himaye eden Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, konsere katılan konukları selamladı ve genç müzisyenler Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Aybulus’a ve Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Üyesi Dr. Musa Eren İşkodralı’ya teşekkür etti. Ergani, herkesin baharın gelişini kutladı ve bu yıl Filibe Başkonsolosluğu ve Bulgar-Türk Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen bütün etkinliklerin 2019 Avrupa’nın Kültür Başkenti Filibe’ye ithaf edileceğini sözlerine ekledi.

Konsere katılan konuklar arasında besteci ve akademisyen Nikolay Stoykov, Filibe Müzik Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asen Diamandiev, Prof. Dr. Toni Şekercieva-Novak, Prof.Dr. Anastas Slavçev, Prof. Dr. Romeo Smilkov, Prof. Dr. Dora Slavçeva, Dobrin Petkov Ulusal Müzik ve Dans Sanatı Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Yulia Markovska, müzik okullarından öğretmenler, klasik müzik okuyan üniversiteliler ve klasik müzik severler yer aldılar.

Türkiye’den gelen konuklar piyanist Doç. Dr. Gökhan Aybulus ve çelist Dr. Musa Eren İşkodralı, seyircilere Bulgaristan Başbakanlığına bağlı Ulusal Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ajansı Müzik ve Dans Uzman Grubu Başkanı Prof. Dr. Anastas Slavçev tarafından tanıtıldı.

Bach, Beethoven ve Rachmaninov’in eserlerinden oluşan dinleti sunmadan önce genç müzisyenler, müzikseverleri Türk besteciler Erdal Tuğçular’ın “Uzun Hava” ve Ulvi Cemal Erkin’in “Zeybek Havası” eserleri ile selamladılar.

Konser, Filibe Bulgar-Türk Edebiyat Kulübü tarafından bu yıl 2019 Avrupa’nın Kültür Başkenti Filibe’ye ithaf edilen üçüncü etkinliktir.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar