Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Boyko Borisov, Bulgar mevkidaşı Sotir Tsatsarov’un daveti üzerine Sofya’da bulunan Türkiye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ile bir araya geldi. Borisov ve Akarca, Bulgaristan ile Türkiye arasında güvenlik, göç ve ceza hukuku konularında yürütülen iş birliğini takdir ettiler. Görüşmelerin odağında terör tehditleri, organize suçlarla mücadele ve cezai konularda uluslararası adli iş birliği yer aldı.

Borisov, ”Türkiye, yakın komşumuzdan başka göç ve terörle mücadele alanında önemli bir ortağımızdır” diye kaydetti. Türkiye ile yapılan anlaşmanın sonuçlarının artık gözle görünür olduğunu ve Bulgaristan-Türkiye sınırında göç baskısının sıfır düzeyde olduğunu vurgulayan Başbakan, “AB-Türkiye anlaşması tüm Avrupa ülkeleri için önemlidir” dedi. Barış ve diyalogun en iyi diplomasi aracı olduğunu belirten Borisov, ayrıca bir yıl önce Varna’da Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkileri olumlu yönde geliştiren AB-Türkiye Zirve Toplantısı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Türkiye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca’nın başkanlığındaki heyette kıdemli savcılar İlknur Altıntaş ve Salih Çimen’in yanı sıra T. C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy da yer aldı.

Yapılan görüşmede Bulgaristan Cumhuriyeti Başsavcısı Sotir Tsatsarov da hazır bulundu.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar