Edirne Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğunun daveti üzerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapılan kutlamalara katıldı.

Viyolonsel Topluluğu, repertuarına Atatürk’ün sevdiği şarkıları da katmıştı.

Kutlama programında Balkanların yedi tepeli kenti Filibe’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yer aldı.

Filibe Dobrin Petkov Müzik ve Dans Sanatları Akademisi ve Edirne Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı arasındaki iş birliği çerçevesinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Musa Eren İşkodralı başta olmak üzere müzisyenler, prestijli müzik okulunda görevli meslektaşlarını ve dostlarını ziyaret ettiler. Konuklar, Dobrin Petkov Müzik ve Dans Sanatları Akademisi Müdürü Neli Popova-Koeva ve yardımcıları tarafından çok sıcak karşılandı. Devlet Konservatuarı Viyolonsel Topluluğu, müzik okulundaki dostları için konser verdi.

Dobrin Petkov Müzik ve Dans Sanatları Akademisi yönetimi, Türk müzisyenleri Filibe Bölge Zanaat Odası tarafından organize edilen Uluslararası Ekmek ve Tatlı Festivali’ne katılmaya davet etti. Bizzat Filibe Bölge Zanaat Odası Başkanı Toni Simitçieva’nın daveti üzerine Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel Topluluğu, Rayko Daskalov sokağındaki eski Kurşunlu Han’ın önünde konser sunarak, Filibelilere sürpriz yaptı. Klasik eserlerin parlak performanslarından başka Viyolonsel Topluluğu, festivalin katılımcılarını ilginç bir düzenlemesi yapılan Dayçevo hora oyunu müziği ile selamladı.

Eski Şehir ve Filibe’nin merkezini gezdikten sonra Devlet Konservatuarı Viyolonsel Topluluğu’nda yer alan gençler, tekrar 2019 Avrupa Kültür Başkentini ziyaret ederek, ortak projelere katılmak istediklerini ifade ettiler.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar