Açıklama Metnin tamamı;

Ahmet DOĞAN’IN talihsiz açıklaması konusundaki,

BASIN BİLDİRİSİ

Bulgaristan Türklerinin HÖH (Hak ve Özgürlükler Hareketi) adlı siyasi kuruluşunun uzun yıllardır ONURSAL BAŞKANI görevinde bulunan A. Doğan Aralık 2015’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti–Rusya Devleti arasında meydana gelen uçak düşürme hadisesiyle ilgili vermiş olduğu beyanat ve hezeyanları gerçekleri çarpıtma yönünde şahsi çıkarlarla uluslararası barışı bozucu beyanlarda bulunmak şeklinde algılıyoruz.

Söz konusu beyanatı destekleyen tüm kurum kuruluş ve kişileri menfur niyetlerinden dolayı “TÜRK HAKLARI KONGRESİ” olarak şiddet ve nefretle telin ediyor ve kınıyoruz. Yukarıda belirtilen eylemleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nezdinde özellikle Türk Milleti ve Ortadoğu coğrafyasında İslam ülkelerinin düştüğü zaaf ve yıkıntılardan fayda sağlama stratejisini kapsayan bir rol kapma çabasıdır.

    “KÜFÜR BİR MİLLET İMAN BİR MİLLETTİR”

Tarih; Türk-İslam medeniyetinin bakiyesi olan biz “EVLAD-I FATİHAN’ların” daima haklının, doğrunun, haçlı ruhuna karşı Müslüman âleminin yanında olmamızı nasip etmiştir. Bu günde aynı ruhla oynanan oyunlara karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin destekleyicisi olarak Müslüman âlemi ile omuz omuza olduğumuzu beyan ederiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükumeti bu haklı davasında yanında bulunan ve kendisine karşı hareket ve eylemlerde bulunanlarla dostluk ya da muarızlık yönünden gereken adımları özellikle diplomatik yollar ve ağızdan olmak üzere yeniden değerlendirmelerde bulunacağına inanç ve güvenimiz tamdır.

Bu vesile ile, Türkiye Cumhuriyeti ve Hükümeti yanında dost olarak kalanları “TÜRK HAKLARI KONGRESİ” başkanlığımız adına muhabbetle selamlıyoruz.

İdrakinde bulunduğumuz 2016 yılının Türk-İslam âlemine ve mazlum milletlerin gaflet uykularından uyanarak kurtuluşlarına barış ve huzura kavuşmalarına sebep olması dileklerimizle kutluyoruz.

Saygılarımızla

 

 

“TÜRK HAKLARI KONGRESİ” adına
Rafet ULUTÜRK
Genel Başkan

Reklamlar