TÜMEP koordinatörleri tarafından eğitim programı çerevesinde Balkanlar Ekibi için Konya İli ziyareti düzenledi. 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen gezi programının, Mevlana Celaleddin-i Rûmi’yi anma törenleri ve Şeb-i Aruz haftasının açılış gününe denk gelmesi katılımcılara büyük bir süpriz oldu. Konya ziyareti, Basın Yayın ve Enformasyon
Konya İl Müdürü Tuncay Karabulut’un Balkan Ekibini karşılamasıyla başladı. Gün boyu ekibe refakat eden ve Konya hakkında bilgi veren Tuncay Karabulut, Balkan Gazetecilerini önce Konya Gazeteciler Cemiyetine götürdü.TUMEP_Balkanlar_Ekibi_Konya-da2
Cemiyet Başkanı Adem Alemdar ve yerel basın temsilcileri tarafından cemiyet merkezinde karşılanan Balkan Ekibi, Konya ilçe ve merkezinde yayın yapan görüntülü ve yazılı basın hakkında bilgi aldı. Ardından Konya Basın Konseyi Derneği’ne geçen ekip, Dernek Başkanı Ömer Kara ve dernek yetkilileri tarafından karşılandı. Balkan gazetecileriyle sohbet eden Ömer Kara, 2012’de kurulan derneğin amacının, Konya’daki basın kuruluşlarını biraraya getirmek ve birlikte projeler üretmek olduğunu söyledi.
Basın Konseyi Derneği’nde TÜMEP adına konuşan koordinatör Burak Çağatay Doğan, ulusal basının ardından yerel basının da ne kadar güçlü olabileceğini Konya basının gösterdiğini belirterek, “Konya yerel medyasının gücü ortada. Balkan ülkelerinde Türkçe yayın yapan Balkan Ekibimizle iş birliği için bağlantılar kurmak ve gelecekte de iletişimin devamını sağlamak için bu ziyaret çok önemli” dedi.
Ardından uzman Necati Gökçelik eşliğinde Mevlâna Türbesini ve Müzesini gezen Balkan Gazetecileri’ne, Mevlâna ve yapı kompleksi hakkında ve içinde sergilenen eserler hakkında bilgi verildi. Ekip Konya programını, Şebi Arus Hazret-i Mevlâna’yı Anma ve Vuslat yıldönümü töreni açılışını ve sema gösterisini izleyerek tamamladı.
Dilek Adalı Osman
Reklamlar