Filibe’deki mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmenin ardından basına konuşan Karlıova (Karlovo) Belediye Başkanı Emil Kabaivanov, 10 belediye başkanının Başmüftülük’ün vakıf mallarını geri alma mücadelesine karşı olduğunu açıkladı.
karliova-karlovo-beld-bask-emil-kabaivanov
Medyalara konuşan Kabaivanov “Başmüftülük’e karşı Filibe, Köstendil, Montana, Şumnu, Yambolu, Hacıoğlu Pazarcık (Dobriç), Samokov’un belediye başkanları birleşti. Böyle her isteyen istediğini alamaz. Bu ülkenin kanunları var. Kanunlara da uyulmalı. Bu talepler, asırlardır süren etnik barışı tehdit ediyor. Din Kanunu’nu değiştirerek böyle akılsızca taleplerin yerine getirilmesine izin verilmesine karşıyız.” dedi.
Kabaivanov “Bu akıl dışı bir şey. Karlıova ve diğer şehirlerin bir kısmını kimse sahiplenemez. Hangi dinin mensupları olursa olsun böyle bir iddiaya kalkıştığını aynı tepkiyi gösteririz. Elimizde belediyenin mülkü olduğuna dair belge var. Devletin bir an önce müdahale etmesinde ısrar ediyoruz.” diye ifade etti.
Dün Belediye Başkanı Kabaivanov, heyetiyle Eski Zağra’daki müftülüğe karşı gösteri yapan protestoculara katıldı.
Eski Zağralılar, müftülüğün, Dinler Müzesi’nin geri verilmesi için açtığı davayı protesto etti.
Eski Zağralılar, önümüzdeki hafta, devletin, müftülüğe karşı önlem alması için ortak bildiri yayınlayacaklarını bildirdi.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar