‘Grajdanska otgovornost’ zorunlu trafik sigortası poliçesindeki yurtiçi ve yurtdışı fiyat uygulaması tarih oluyor. Mali Denetim Komisyonu (KFN) tarafından kabul edilen yönetmeliğe göre, bundan sonra sigorta şirketleri yurtiçinde araç kullanan ve yurtdışına çıkmak istemeyen sürücülere uygun fiyatlarda sigorta poliçesi satamayacak.

trafik-sigortalariŞimdiye kadar var olan uygulamaya göre, yurtdışına çıkmak isteyen sürücüler daha pahalı araç sigortası yaptırıyordu. KFN yetkililerine göre, sözkonusu uygulamanın sürücüler için şaşırtıcı olduğu ve daha uygun fiyata sigorta seçtiği sürece yurtdışına aracıyla çıkamayacağı yönünde yanlış bir olgu oluşturduğu tespit edildi.

Bugüne kadar yapılan uygulamanın Avrupa Direktiflerindeki sigorta kodeksine aykırı bulunduğu ve bu direktife göre bir sigorta poliçesi ile tüm AB ülkelerinde ve çokuluslu sözleşmeye dahil olan ülkelere de seyahat edebilme sözleşmesine aykırı bulundu. KFN tarafından onaylanan yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından sözkonusu iki farklı tarifelerde sigorta poliçesi satılmayacak.

 

Zaman BG

Reklamlar