“İma Takav Narod” partisi Meclis grubu başkanı milletvekili Toşko Yordanov, “Maliye Bakanlığı, Sofya’daki Rusya Büyükelçiliği’nin parasını bloke etti” açıklamasında bulundu ve “Bu durum, Rusya piyasasında çalışan Bulgar şirketlerine zarar verecek” dedi.

“Söylemek gerekirse, Rusya’da diplomatlarımıza ait, Rusların da engelleyebileceği Bulgar parası da var. Bu, nasıl desem aptallığın sınırlarını aşıyor, çünkü düşman ülkeler olmamızla hiçbir ilgisi yok. Henüz diplomatik ilişkilerimizi kesmedik” yorumunu yapan Yordanov, “Bunun Başbakan Kiril Petkov‘un DANS (Milli Güvenlik Devlet Müsteşarlığı) başkanına verdiği tek kişilik bir emir olduğunu öğrendik” dedi.

Gazetecilere konuşan Maliye Bakanı Asen Vasilev “Rusya Büyükelçiliği’nin bloke edilmiş parası yok” dedi. 

Vasilev, “Doğrudan Avrupa Komisyonu’nun yaptırımlarına giren Rus büyükelçiliğine bir para transferi var. Rusya Büyükelçiliği bir derogasyon, yani Bulgaristan’dan bu transefere yönelik yaptırımları iptal etmesini talep etti. Derogasyon, şu anda Avrupa Komisyonu ile görüşülüyor. Avrupa Komisyondan bir cevap aldığımızda, uygun önlemleri alacağız”  şeklinde konuştu.

 

BNR

Reklamlar