Bulgar silahları Tarih: 22 Mart 2018

Konu: YPG elindeki Bulgar silahları.

 

Suriye’nin “Panjiva” sınır kapısı Gümrük Beyannamelerine dayanan, EADaily, Pentagon’la çalışan Amerikan özel silah şirketleri, Bulgaristan silah fabrikalarında üretilen 23 ton askeri malzemeyi 2018’in Şubat ayında Suriye’ye sokmuş ve terör örgütlerine vermiştir.

Sevkiyat iki defada gerçekleştirilmiştir. 16 Şubat günü Bulgar “Dunarit” askeri mühimmat fabrikasından 5.7 ton  mayın ve bomba sevkıyatı yapılmıştır.

Bulgaristan’da imal edilen askeri mühimmat önce bir Alman limanı’na gönderilmiş ve orada bir Amerikan silah şirketine teslim edilmiştir. Amerikan şirketi tarafından Ürdüne indirilen Bulgar üretimi silahların Suriye’deki terör örgütlerine taksimatı Aman Uçak limanında yapılmıştır. Sofya “Dnes.bg” yayını, silahların Amerika tarafından desteklenen muhalefet güçlerine teslim edildiği bildirdi.

Geçen ay Bulgar silahlarıyla ikinci yükleme 17.3 ton olup, Sopot şehrindeki “VMZ – Sopot” silah fabrikasında yapılmış. Haber kaynağı, “Grand” füzeleri ile “RPG 7”  patlayıcısı yüklendiğine işaret ediyor.

2017’de Halep şehrinin düşmesinden sonra ele geçirilen “El Nüsra” örgütü depolarında, 10 yıl sürecek bir savaşa yetecek miktarda olan ve toplam değeri 2,2 milyar US Dolan olan “Grad” füzesine el konmuştu.

İnfo.bg 22.03 2018 / Sofya

Reklamlar