Tekirdağ Büyükşehir belediyesi, Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali’nin Mestanlı ilçesinde yaklaşık 4 bin kişiyi iftar yemeği verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Bulgaristan’ın Kırcaali kentinin Mestanlı ilçesinde organize edilen iftar yemeğine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Hayrabolu Belediye başkanı Osman İnan, davetliler ve yaklaşık 4 bin soydaş katıldı.

Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ederek, Geçen yıl bu etkinliği Kırcaali’de yapmıştık. Bu yıl Mestanlı’da yapalım ve hep beraber olalım diye aramızda karar verdik. Katılımınızdan dolayı misafirlerimize, hemşerilerimize teşekkür ediyorumö dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçen yıl Kırcaali’de iftar programı düzenlediklerini belirterek, Büyük bir katılım oldu. Soydaşlarımızın bize gösterdiği ilgiye mutlu olduk. Türklerin 2 tane vatanı vardır. Biri doğduğu yer, biri de anavatanı olan Türkiye. Ben Türkiye’den bütün Tekirdağ’dan Mestanlı’daki, Kırcaali’deki soydaşlarıma sevgilerini, selamlarını, saygılarını getirdim. Gösterdiğiniz konukseverlik ve ilgi alakanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan giderken de sizlerin selamlarınızı Tekirdağ’lılara götüreceğim. İnşallah bundan sonra daha bir araya geleceğiz, birbirimizi göreceğiz, özlem gidereceğiz. Sizleri de Tekirdağ’da görmek istiyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum diye konuştu.

Gecenin sonunda ise Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a tablo hediye edildi.

 

DHA

Reklamlar