Kırcaali’nin kardeş Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın başkanlığında 30 kişilik heyet dün Kırcaali ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis tarafından karşılanan heyet ilk önce Belediyeyi ziyaret etti. Başkan Azis konuklara ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve belediye tarafından gerçekleşen projeler hakkında bilgi verdi. tekirdagdan-kircaaliye-ziyaret2
Hasan Azis, “Tekirdağ Belediyesi ile ilişkilerimiz çok iyi bir seviyede devam etmektedir. İki belediye arasında kültür, eğitim ve sosyal alanda iş birliğimiz yoğun olarak sürmektedir. İnanıyorum ki, bu ilişkiler önümüzdeki yıllarda da devam edecek. İki kardeş belediye olarak ortak projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Tekirdağ heyeti daha sonra Kırcaali Bölge Müftülüğü’nü ziyaret etti. Müftü Beyhan Mehmet tarafından karşılanan konuklar, müftülük faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Dostane bir sohbetten sonra Kırca Ali mezarı başında dua okuyan konuklar, buradan Ömer Lütfi Kültür Derneğine geldiler. Dernek Müdürü Müzekki Ahmet tarafından karşılanan Tekirdağ heyeti, derneğin yoğun faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Müzekki Ahmet Derneğin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Derneğin Folklor ekibini Kiraz festivaline davet ettiklerini ve çok başarılı olduklarını belirtti. Başkan Dalgıç, “Derneğinizin faaliyetleri hakkında Kırcaali haber gazetesinden bilgi alıyorum. Burada Türk kültürünü yaşatmak için verdiğiniz emek için sizleri kutluyorum.

Özellikle Müzekki kardeşimizi Türkçe yayınlanan Kırcaali Haber Gazetesi için tebrik ediyorum. Bu gazetenin buradaki soydaşlara Türkiye’deki soydaşlar arasında bir köprü olduğuna inanıyorum. Bu alanda başarılar diliyorum. Gelecek yıl Kırcaali’de düzenlenecek olan Balkan Türk Folklor Festivaline Tekirdağ Belediyesinden bir ekibin katılmasını sağlayacağım” dedi.
Tekirdağ heyeti bugün Kırcaali’den ayrıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar