13 tarım üretici örgütü, bakanlığın yerli üretimi engellediği gerekçesiyle Tarım Gıda ve Orman Bakanı Rumen Porojanov’un istifasını talep etti. Tarım üreticileri, pazartesi günü protesto eylemi yapacaklarını duyurdular. Patates Üreticileri Derneği Başkanı Todor Djikov, Bulgar mağazalarının vitrinlerine bakmamızı önerdi.

Djikov, “Şu anda pazarda satılan biber ve domates Türkiye’den, salatalık Yunanistan’dan, soğan Polonya’dan taze patates Fransa’dan ve patates Almanya’dan ithal edilmiştir. Yerli mal meyve ve sebze yok. Bu, büyük bir trajedi” dedi.

Burgaz’ı ziyareti sırasında basına açıklamada bulunan Bakan Porojanov, çiftçilerin protestosu ile ilgili olarak,” hem biyolojik üretim hem de onu denetleyenler üzerinde sıkı bir kontrolümüz var” dedi.

Porojanov, ”Biyolojik üretim kontrolünü hafifletmeye çalışıyoruz. Değişiklikleri hazırlıyoruz, numune açısından hafifletmek için süre doldu, bu beni endişelendiriyor, çünkü numunelerin düzenlemenin gerektirdiği asgari boyutlara kadar indirgenmesi biyolojik üretimin mevcut aşamasında benim görüşüme göre yetersiz kontrol koşulları yaratmaktadır, ama bir araya geleceğiz, bunu bir kez daha tartışacağız, gerekirse değiştireceğiz. Şu anda, bu yönde değişiklik teklifi hazırlıyoruz” diye kaydetti.

Bakan,”Tarım üreticilerine yönelik destek ödemelerinin tümü belirlenen süre içinde ödenmektedir” diye konuştu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar