Bgtourism.bg sitesi, Burgas yakınlarında bulunan Sveta Anastasiya adasına yönelik gezilerin başlangıcı yapılacağını ve Çengene skele kültür-tarih merkezi önümüzdeki günlerde sezonun ilk turistlerini ağırlayacağını bildirdi.

16 Nisan’da sezon için ilk turistleri karşılayacak olan Sveta Anastasiya adası, giderek daha fazla düğün doğum günü ve başka partiler için tercih edile yer halini alıyor.

Burgas limanından Sveta Anastasiya adasına turist taşıyan tur tekneleri, Mayıs ortasına kadar günde iki sefer düzenleyecek, Mayıs ortasından sonra ise üçer sefer gerçekleşecek.

Geçmişte “Bolşevik” adını taşıyan Sveta Anastasiya adasında Bulgaristan Karadeniz kıyısında günümüze kadar ulaşan tek Ortaçağ döneminden kalma manastır bulunmakta.

Eskiden bu manastır siyasilerin gönderildiği özel hapishane olarak kullanılmış. Günümüzde ise burada restoran, otel bölümü, müze köşesi, limanı olan ferah bir plaj ve bio ürünler satılan bir bölüm bulunmakta.

2021’de Sveta Anastasiya adası 28 bin turist tarafından ziyaret edildi, ancak bu yıl ön rezervasyonlar göz önünde bulundurulduğunda daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

 

 

Bu yıl Paskalya bayramı dolayısıyla Bulgaristan’da 22 Nisan – 25 Nisan tarihleri resmi tatil. Bu nedenle de turizm branşı pandemiden kaynaklanan mali kayıpları az da olsa telafi edebilmek için genellikle yerli turistlere güveniyor.

Burgas Belediyesi’nin Paskalya’ya özel kültür programında “Çengene skele” kültür-tarih merkezi de aktif olarak katılım sağlayacak.

 

 

16 Nisan Cumartesi ve 17 Nisan Pazar günleri burada Hristiyanların dini takviminde yer alan Lazarovden ve Tsvetnitsa’ya özel farklı etkinlikler düzenlenecek.

“Çengene skele” kompleksini işleten ekip ise, ziyaretçileri rengarenk bir bahar etkinliği, resim sergisi, büyüklere ve küçüklere özel sanat atölyeleri, “Stranja” Folklor Dans Topluluğu’nun katılımı ve daha farklı eğlenceler ile karşılayacak.

Paskalya yortusu günlerinde ise buraya hem yurt içinden hem de yurt dışından büyük sayıda turist gelmesi bekleniyor.

Reklamlar