Covid-19’dan dolayı iki aydan uzun süren karantinanın ardından dün anaokulları ve kreşler kapılarını açmaya başladı. Bunun mümkün olması için özel organizasyon yapıldı, sıkı önlemler alındı.

Sofya’da 176 anaokul ve 24 müstakil kreş, çalışmaya başladı. Başkent belediyelerine bağlı anaokullarını ziyaret eden çocukların yüzde 26’sına tekabül eden yaklaşık 12 bin çocuğun anaokula döneceğine dair veliler tarafından bilgilendirme yapıldı. Müstakil kreşlere dönecek çocukların sayısı ise 860 veya toplam sayının yüzde 43’ü olarak açıklandı.

Anaokula giden çocukların iki aydan uzun zaman evde kalması bir yandan çalışan anne ve babaları zor durumda bırakıyor, diğer yandan ise çocukların sosyal gelişimini ve özellikle de okul öncesi gruplarda olanların eğitim sürecini kötü yönde etkiliyor. Dolayısıyla anaokulların açılması, aileleri şüphesiz rahatlatıyor, ama aynı zamanda birçok soru işareti getiriyor.

Okulların içinde ve oyun alanlarına ne gibi önlemler alınacak? Anaokulu personeline Covid-19 testi yapılacak mı? Okul öncesi yaşta olup anaokula gelmeyen çocukların hazırlıkları nasıl devam edecek?

Bu soruların yanıtlarını almak üzere Stremtsi köyündeki anaokulun müdürü Şengül Bekir’le söyleştik. Sohbetimizi ekli ses linkinden dinleyebilirsiniz.

BNR

Reklamlar