Şumen bölgesinde bulunan Sredkovec köyünün yeni inşa edilen camisinin açılışı 12 Mayıs 2019 tarihinde (Pazar günü) yapıldı.

Bu Müslüman mabedi, köylülerin ortak çabalarıyla, infak ehlinin bağışlarıyla, Kaolinovo Belediyesi, Şumnu Bölge Müftülüğü ve Başmüftülüğün yardımları ile inşa edildi.

Yeni inşa edilen caminin yerinde, çatlamış duvarları olan eski bir cami vardı – bu sebepten dolayı yıkıldı ve bir yıllık bir zaman zarfı içerisinde yerine yenisi inşa edildi – diye bildirdiler Şumnu Bölge Müftülüğünden.

Yeni inşa edilen caminin açılış töreninde Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmed, Bulgaristan Cumhuriyeti Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmed ve Aytos, Tırgovişte, Razgrad ve Silistra’nın Bölge Müftüleri onur konukları oldular.

Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmed, milletvekilleri, toplumun manevi önderleri ve çevre köylerden vatandaşlar da törene katılan isimler arasında oldular.

Açılış töreninin hemen ardından, Sredkovec köy halkı, hazırlamış oldukları ikramları – iftar yemeğinde tüm katılanlara ikram ettiler.

Reklamlar