Vırbitsa (Söğütlü) çayı üzerine kurulacak köprü, Sadovitsa (Ömürköylü) köyü yakınındaki asma köprüden 1 km ve Gradinka’ya yakın olan köprüden 100 metre mesafede olacak. Uzun yıllardır Sadovitsa köyünün ilçe merkezi ile tek bağlantısı olan asma köprü ilk önce sadece yaya geçişine uygun yapılmıştı.
virbitsa-cayi-mestanli-kircaaliMomçilgrad Belediyesi, köprüyü ufak araç ve acil durumlarda ambulansların da geçebileceği şekilde onarımını gerçekleştirdi.

Belediye, Momçilgrad ile Krumovgrad (Koşukavak) kasabalarının 9 Nolu Pan Avrupa Ulaşım Koridorunun bir parçası olan Kırcaali-Podkova (Nalbantlar) yolu ile kestirme bağlantı yolu kurulmasına ilişkin bir proje kazandı. Proje kapsamında Vırbitsa çayının Gradinka köyü yakınında bulunan kesiminde bir köprü kurulması öngörülüyor. Yeni köprü 168 m uzunluğunda ve 11,50 m genişliğinde inşa edilecek. Köprü üzerindeki trafiğe açılacak yol 7 metre genişliğinde olacak, bir tarafında yayalar için de kaldırım yapılacak.

Yeni kurulacak yol bağlantısı sayesinde Momçilgrad ve Krumovgrad üzerinden Makas Sınır Kapısına gidecek olanlar için mesafe 10 km’den fazla kısaltılmış olacak. Şu anda iki ilçenin sınır kapısı ile yol bağlantısı Cebel durağı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Belediye yönetimi, Momçilgrad ve Krumovgrad’ın Kırcaali-Podkova yolu ile kestirme bağlantı yolu projesinin gerçekleştirilmesiyle Bulgar-Yunan sınırına yakın bölgelerin ekonomik gelişimine katkı sağlanacağını düşünüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar