Türkiye Beyazay Derneğinin düzenlediği Türkiye Bulgaristan Engelliler Dostluk Gününe Urfa Sıra Gecesi ekibi damgasını vurdu.
sofyada-turkiye-bulgaristan-engelliler-dostluk-gunu Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen ve 2 gün sürecek olan programın açılışını İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Engelliler Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle başladı. Urfa türkülerinin yanı sıra balkan ezgileriyle coşan katılımcıların bazıları türkülere eşlik etti. Bulgaristan Gestim İşitme Engelliler Grubunun sahne aldığı programa Dernek Genel Başkanı eski Milletvekili Lokman Ayva, Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Hasan Ademov, Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant, Bulgaristan Engelliler Ajansı Başkanı Mincho Koralski, Ak Parti Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Güler Dalyan, HÖH milletvekili ve Halk Meclisi Hukuk İşleri Kurulu Başkanı Çetin Kazak, Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov ve Bulgar Eğitimciler katıldı.

Bulgarlar Urfa Sira Gecesiyle Coştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelli Halk Dansları Topluluğu programa Urfa sıra gecesiyle renk kattı. Urfa türküleriyle coşan Bulgarlar, müziğin ritmine kapılarak yerlerinde duramadı. Grup üyesinin Urfa türküsüne eşlik etmesi üzerine Bulgarları da coşturdu. Yerinde duramayan Bulgarlar müziğin ritmine kapıldı.

Dernek Genel Başkanı Lokman Ayva, dernek olarak yarışma yerine birlikte yaşamayı öğrendiklerini dile getirerek “Sevgi, Dayanışma ve karşımızdakilerini düşündük, Türk ve Bulgar ekiplerinin gösterileri dostluğun göstergesidir. Biz buraya otobüslerle geldik. Daha önce bu otobüslerde silahlar taşınırdı. Bu yaşanan Türk-Bulgar dostluğunun güzel bir göstergesidir.” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Güler Dalyan ise “Engellilerle ilgili projeleri Gürcistan, Kosova ve şimdi de Bulgaristan ile paylaşıyoruz. Evlatlarımıza daha güzel imkânlar hazırlamak için çalışıyoruz.” diye konuşurken, Tülay Kaynarca da “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlardanız. Sosyal politikalarda engellilere verdiğimiz önem önceliklidir.” şeklinde konuştu.

Türk Bulgar Dostluk günü programı 2 gün sürecek.

 

Reklamlar