Bulgaristan Meclisi İç Güvenlik ve Kamu Düzeni Komisyonu Başkanı Tsvetan Tsvetanov ve Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkanı Claude Morales, Europol Ortak Parlamento Kontrol Grubu (PCCC) toplantısının açılışını yaptılar.

Ortak grup, ulusal yasama kurumları ile ortaklaşa Avrupa Parlamentosu tarafından yapılan Europol’ün işleyişinin benzersiz bir denetim şeklidir. Meclis tarafından yapılan açıklamada kurulduğundan sonra grubun ikinci toplantısı olduğu açıklandı.

İç Güvenlik ve Kamu Düzeni Komisyonu Başkanı Tsvetan Tsvetanov, bugünkü toplantının 27 ulusal parlamentodan 130’dan fazla parlamenteri bir araya getirdiğini kaydetti.

Tsvetanov, “Europol’un çalışmalarında Batı Balkan ülkeleri konusuna da vurgu yapılmaktadır” diye kaydetti.

Tsvetanov, Europol’un faaliyetlerinin Parlamentolar tarafından kontrol edilebilmesi için kilit önem arz eden bu tarihi kararın bugünkü toplantıda alınması çağrısında bulundu.

(AB) Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkanı Claude Morales,” Batı Balkan ülkelerinin güvenli bir geleceğe sahip olmaları ve Avrupa-Atlantik yönelimlerini korumaya yönelik ortak çabalar hepimiz için çok şey ifade ediyor. Bugünkü toplantı, Europol Çalışma Yönetmeliğinin kabul edilmesini hedefliyor, bu hedefe ulaşmak ve Europol, hepimizin olmasını istediği o güçlü kurum olması için her türlü çabayı göstermeliyiz” diye konuştu.

Europol Ortak Parlamento Kontrol Grubu toplantısını gerçekleştirme konusunda yakın işbirliği için ulusal parlamento temsilcilerine ve AB Parlamentosu milletvekillerine teşekkür etti.

Morales, “Forumda 27 AB üyesi ülkenin Parlamento temsilcileri ve 9 AP milletvekili yer alıyor” diye altını çizdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar