Sofya Şehir Mahkemesi, Georgi Dimitrov’u (Metin) döven zanlılardan İvo Tilkov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı.

Mahkeme, zanlının bulunduğu yer hakkında güncel bilgi aldıktan sonra Bulgaristan Cumhuriyeti’ne geri dönüşü için bir tutuklama, ya da iadenin derhal yapılması ve mahkeme önüne çıkarılması gerektiğine hükmetmiştir. Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre sanık Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunuyor.

İvo Tilkov, 2013 yılının sonunda Sofya Pirotska Caddesi’nde Metin dövülmesi olayı ile ilgili haklarında suç duyurusunda bulunulan üç kişiden birisidir. Diğerleri ise Momçil Milçov ve Johnny Mladenov’dur.

2013 yılının sonunda başkentin merkez caddesinde Türk genci Metin sığınmacı olduğu gerekçesiyle ölesiye dövülmüştü. Tutuklu üç sanık Johnny Mladenov, Momçil Milçov ve İvo Tilkov, 15 ile 25 yıl arasında hapis veya ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilecekleri holigan dürtüleriyle cinayet teşebbüsünden yargılanıyorlar.

Duruşmanın başlangıcında, Sofya Şehir Mahkemesi, savunma makamlarının Momçil Milkov, Johnny Mladenov ve İvo Tilkov aleyhindeki dava ve cezai takibatlarının durdurulması talebini reddetti. Sanıkların avukatlarının bu talebinin nedeni, İçişleri Bakanlığı Başkent Müdürlüğünden Tilkov’un Güney Afrika Cumhuriyeti’ne (Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkeye) gittiğine dair bilgi alınmasıdır.

Sofya Şehir Mahkemesi, öneriyi reddetti ve mahkeme davasının son davalı olmadan da devam edebileceğini söyledi.

Davadaki tüm tanıkları dinledikten sonra mahkeme, davadaki tanıklardan biri olan Atanaska Raşeva’nın arkadaşları olan Abbas ve Desislava’nın şahsında olayın diğer tanıklarının da dinlenmesine karar aldı.

Mahkeme ayrıca diğer iki sanıklar Momçil Milçov ve Johnny Mladenov’un ülkeyi terk etmelerini yasakladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar