Üniversitelere öğrenci alım kampanyası devam ederken Sofya Üniversitesi’nin Türkoloji bölümü, Türk diline meraklı olan gençler için özellikle cazip bir seçenek.

Bölümün öğretim kadrosuna asistan olarak katılan Nihal Özergan‘la Türkoloji’nin tarihçesi ve günümüzdeki durumunu konuştuk, bu yıl uygulanan öğrenci seçme kriterlerini ve öğrencilere sunulan imkanları sorduk.

Türkoloji öğrencilerinin Türkçe ve Osmanlıca’nın dışında Kazak, Azeri, Moğol ve Kore dillerini de seçebilecekleri, ayrıca merkezdeki Arapça ve Farsça kürsülerinde eğitim alabileceklerini anlatan Nihal Özergan, bölüm mezunlarının diplomasi ve gazetecilik alanında, bakanlık ve güvenlik birimlerinde çalışabilecekleri gibi kitap ve film çevirisi, simultane ve ardıl tercüme yapabileceklerini öne sürdü.

Nihal ÖzerganNihal Özergan öğrenci alım kampanyasının 3 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini, bu yıl sınav yapılmayacağını, mezuniyet sınavı notu ve yabancı dil notuna göre öğrencilerin alınacağını belirtti. ” Bizi seçenler gelecekleri ile ilgili çok akıllı bir adım atmış olacaklar” diyen Özergan bütün adaylara başarılar diledi.​

BNR

Reklamlar