Koronavirüs durumunu yavaş da olsa atlatıyoruz. Ülkemizde ve belediyelerdeki yaşam giderek normal raylarına oturuyor. Günlük yaşam geri dönüyor. Kubrat Belediye Başkanı Alkin Nebi ile bu “meydan okuma” nın Kubrat belediyesindeki yaşamı nasıl etkilediğini konuştuk.Alkin Nebi, “Covid-19 virüsü Kubrat belediyesi sakinleri için olağanüstü bir test oldu. Ancak belediye kurumları ve belediye sakinleri arasındaki ortak çabalar sayesinde kriz durumunun başarılı bir şekilde üstesinden geliyoruz ”dedi. Belediye Başkanı herkesin öz disiplini ve kurallara toplu olarak uyulması nedeniyle Kubrat’ın ülkedeki bu pandemiden neredeyse hiç hasarsız çıkan az sayıdaki belediyeden biri olduğuna dikkat çekti.
“Sorun bitmedi, mücadele devam ediyor ve enfeksiyonun yayılmasını önlemek için uzun süre belirli önlemler alınması gerekecek. Ancak eminim inanç ve iyimserlik bizi terk etmeyecek, kötü günler geçecek ve  eskisinden daha da iyi yaşamaya devam edeceğiz ”dedi Alkin Nebi. 
Koronavirüs krizi insanların cömertliğini ön plana çıkardı. Dayanışma duygusu  güçlendi.Özellikle de  yaşlıları ve yalnızları daha fazla düşünmeye başladık. Böyle zor zamanlarda, herhangi bir yardım paha biçilmezdir. 

Sınırlı fırsatlara rağmen Kubrat Belediyesi’nin sosyal açıdan ihtiyaçları olan, zor  durumda olanlara  bakım sağlandığını ve bunun sürdüğünü  de öğrendik. Yaşlıların, hastaların özel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belediye birçok faaliyet yürüttü. Bu bağlamda, 320 kişi ücretsiz yiyecek aldı ve bir sıra hizmetler sunuldu ve sunulmaktadır. Nisan ayının başından bu yana, sosyal programlar kapsamında belediyeden 33 kullanıcıya ev ortamında sosyal hizmetler sağlayan 18 yeni yerli yardımcı atandı. Belediyeye atanan kişisel asistan sayısı 112 dir. Sosyal izolasyon döneminde alınan tedbirlerle bağlantılı olarak, birçok insanın temel ihtiyaçlarını, ilaçlarını , başka ürünleri alıp evlerine götüren, faturalarını ödeyen, acil durumlarda yardım eli uzatan daha 36 kişinin de katıldı. Bunlar acil idari hizmetleri de karşıladı.

Yerel işlerle ilgili olarak, Kubrat belediye başkanı, Belediye Meclisinin bir kararıyla, tüccarlara ve ve sergi kiracılarına da bir yardımda bulunmaya çalıştığını da ekledi. Koronavirüs zamanında hangi bir faaliyette bulunmayan belediye alanlarını kiralayanlar ücretten muaf tutuldu.

Kubrat belediyesinde yaşam durmadı ve şehirde  ve etraf köylerde onarım çalışmaları da devam ediyor. Yaşanan zorluklara rağmen Kubratlılar şehirlerini, sokaklarını, otoparkları, oyun alanlarının yenilenmesi ve yeniden inşası için bir dizi proje üzerinde çalışıyor.

Kubrat Belediye Başkanı’nı  şöyle konuştu:

BNR

Reklamlar