Sofya Tıp Akademisi, 751 öğrencisinin mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Tören, Bulgaristan ve dünya genelinden gelen öğrencilerin bir araya gelerek hayatlarındaki büyük bir başarının kutlanmasına ev sahipliği yaptı.

Törenin en dikkat çeken kısmı, Sofya Tıp Akademisi’nin, doktorluk mesleğine adım atan 751 öğrencinin arasından, 458’inin yabancı uyruklu gençlerden oluşmasıydı. Bu, akademinin uluslararası bir prestije sahip olduğunun bir kanıtıydı.

Törende, eğitimlerini tam 6 “en yüksek başarı” puanıyla tamamlayan Aylin Feyzullova ve Jana Adib Saad, “Zlaten Hipokrat” – “Altın Hipokrat” başarı ödülüne layık görüldü. İki genç öğrenci, kendi alanlarındaki başarıları ve azimleri ile örnek teşkil ediyorlar.

Sofya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dimitar Bulanov, mezun olan öğrencilerin gelecekte büyük bir rol oynayacaklarını belirtti. Bulanov, “Bulgaristan’da kalmayı planlayan gençlerin sayısı gittikçe artıyor. Bu durum, ülkemizdeki sağlık sektörüne büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

Mezun olan öğrencilerin, koronavirüs pandemisi ile mücadelede ön saflarda yer almaları bekleniyor. Dünya genelinde sağlık sektörü, pandemi döneminde özellikle büyük bir baskı altında kaldı. Ancak, genç doktorların sayısındaki artış, bu alanda önemli bir umut kaynağı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, törende genç hekimleri tebrik ederek, “Bir doktor hazırlamak gerçek bir misyondur ve Sofya Tıp Akademisi gerçek bir liderdir” şeklinde konuştu.

Sofya Tıp Akademisi mezuniyet töreni, öğrencilerin hayatındaki büyük bir adım olmanın yanı sıra, sağlık sektörünün geleceğine büyük bir umut kaynağı oldu. Bu genç doktorların, gelecekte sağlık sektöründe önemli bir rol oynayacağına şüphe yok.

BG Haber

Reklamlar