mavi-tukenmez-kalemNOVA TV’nin Merhaba, Bulgaristan programına konuk olan Merkez Seçim Komisyonu (TSİK) Sözcüsü Biser Troyanov, “ 12 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerde seçtiğimiz partinin numarasını mavi tükenmez kalemle X ile işaretleyerek oy vermiş olacağız” diyerek, bunun dışında olan diğer tüm hareketlerin oyu geçersiz kılacağını izah etti.

Troyanov, seçmenin hata yapması halinde elindeki oy pusulasını geri iade edip yeni pusula isteyebileceğini açıkladı. Sadece bir hata yapılmasına izin verildiğini kaydetti. Seçim sandıklarının sabah saat 7.00’de açık olacağını ve vatandaşların saat 20.00’ye kadar oy verebileceklerini belirtti.

Troyanov, “Seçim tutanağı doldurulmasına ilişkin eğitim verdik” diyerek, doldurulmasında herhangi bir sorun çıkmaması gerektiğini söyledi. Troyanov, “TSİK’in sitesinde açıklamalı klipler de mevcut” diye sözlerine ekledi.

Seçim tutanaklarının zorunlu olarak kopyalanması istemiyle ilgili olarak köylerdeki sandık görevlilerinin fotokopi makinelerini nasıl kullanabilecekleri sorulduğunda TSİK Sözcüsü, her bir makine için kullanım kılavuzu bulunduğunu belirtti. Troyanov, “Fotokopi makineleri test edilecek ve tüm seçim sandık komisyonu üyeleri onlarla çalışmayı öğrenecekler” diye paylaştı.

Troyanov’un ifadesine göre kopyalama işleminde sorunun seçim tutanağının makine üzerine doğru şekilde konulmasıdır.

Reklamlar