kiz-ogrencilerBulgaristan Başmüftülüğü, 1-4 Mayıs tarihleri arasında öğrenciler için sıradaki semineri gerçekleştirdi. Özel seminere Bulgaristan’da çeşitli üniversitelerde farklı bölümlerde eğitim gören kız öğrenciler katıldı. İrşad Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan zengin ve çeşitli program, katılımcıların dini bilgilerini artırmalarına ve kendi aralarında temas kurmalarına imkan sağladı.

Seminerde Sofya Bölge Müftülüğü Vaizesi Hanife Musa, Haskovo Bölge Müftülüğü Vaizesi Gülgün Gaygacova, Güllü Ahmet ve İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hocov ana konuşmacılar olarak yer aldılar.

Başmüftü Yardımcısı Birali Birali, Sofya Bölge Müftüsü Mustafa İzbiştali ve Dr. Sefer Hasanov konuk konuşmacılar olarak seminere katıldılar.

Seminerde kadın ve eğitim, geçmiş ve gelecekte kadının yeri, ahlak ve etik, Kur’an-ı Kerim ve sünnete göre

Müslüman kadının şahsiyeti ve başka konular ele alındı. Dostane bir ortamda günümüzdeki önemli konulara değinilen canlı tartışmalar yapıldı.

Seminerin sonunda katılımcılar, edindikleri iyi izlenimleri ve sağlanan imkandan dolayı memnuniyetini dile getirdiler. Kız öğrenciler, daha çok sayıda gençlerin faydalanması için bu tür seminerlerin gelecekte de düzenlenmesine devam edilmesi dileğinde bulundular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar