Yüksek Temyiz Savcılığı, Yolsuzlukla Mücadele ve Yasa Dışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Komisyonu’na ırkçı ve aşırı milliyetçi tavırlarıyla bilinen eski Başbakan Yardımcısı olan milletvekili ve Bulgaristan’ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe Partisi (NFSB) Genel Başkanı Valeri Simeonov’un sahibi olduğu SKAT Şirketi’ne ait mülklerin denetlenmesi talimatını verdi.

Denetimin nedeni, mülklerin şirket tarafından piyasa değerlerine göre ucuz fiyatlara satın alındığına dair uyarılarda bulunulmasıdır. Dün Başsavcı Sotir Tsatsarov’a verilen ihbara göre mülkler çok düşük fiyata alındı. İhbarda üç emlak alım satım sözleşmesinin denetlenmesi gerektiğine dair uyarıldı.

Savcılık, 2004 yılında SKAT Şirketi tarafından emlak vergi değeri 856,60 leva olan konut inşa etmek amacı ile Slınçev Bryag turistik bölgesinde 80 metrekarelik bir araziyi 900 levaya satın aldığı, 2015 yılında emlak vergi değeri 6 901,10 leva olan aynı bölgede 31,35 metrekare büyüklüğünde bir ofisi 6 901,10 levaya satın aldığı ve 2008 yılında Burgaz Belediye Meclisi kararıyla belediye özel mülkiyetinde bulunan 875 metrekare büyüklüğünde bir mülkü 850 815 levaya satın aldığı sözleşmeleri denetleyecek. Üçüncü taşınmazı aldığı sırada Simeonov’un, Burgaz Belediye Meclis Başkanı, NFSB Milletvekili Valentin Kasabov’un Burgaz Belediye Mülkiyeti Komisyonu Başkanı, NFSB Milletvekili Hristiyan Mitev’in ise hukuk danışmanı görevinde bulunduğu kaydedildi. İhbarda bu taşınmazın amacına uygun olarak SKAT TV’nin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmadığı ve arsanın üzerine konut binası inşa edildiği belirtildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar