Rodop ilinin Maronya-Şapçı belediyesi ile Bulgaristan’ın Uzundere (Nedelino) belediyeleri arasında bugün (31 Mayıs 2013) kardeşlik anlaşması imzalandı.

sapci-nedelino-kardesUzundere ile Şapçı belediyeleri arasındaki kardeşlik anlaşması bugün Şapçı Belediye Başkanı İlias İonakis ile Uzundere Belediye Başkanı Stoyan Beşirof tarafından törenle imzalandı. Şapçı Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Bulgaristan’dan ve Şapçı belediyesinden bazı meclis üyeleri de katıldı.

Tören Bulgaristan ve Yunanistan’ın milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Daha sonra da bir grup tarafından Yunanca ve Bulgarca şarkılar söylendi. Şapçı Belediye Başkanı İonakis kürsüye geldi, kardeşlik, işbirliği anlaşmasını imzalayacaklarını belirtti ve tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

Uzundere Belediye Başkanı Beşirof ise yaptığı konuşmada her iki bölgenin de kalkınması, ilerlemesi için kardeşlik anlaşmasını imzaladıklarını belirtti. Beşirof, sözlerinin sonunda Gümülcine-Kırcaali yolunun açılmasıyla bölge ilişkilerinin daha da gelişeceğini söyledi.

Etkinliğin sonlarına doğru İonakis ve Beşirof kardeşlik andını kendi dillerinde okudular. Tören karşılıklı hediyelerin takdimi ile sona erdi.

 

İbrahim Baltalı – KH

Reklamlar