mimari

İsraillli bir yatırımcı, Sofya ile Samokov arasında yeni köy inşa edecek.

Plana dağında Alino köyü yakınlarında yer alacak olan yeni mekanın inşası 53 milyon levaya mal olacak. Plana Hightes adlı proje 621 dekar arazi üzerine kurulacak ve tek bir ev yarım dekar alandan oluşturulacak. Ekonomi Bakanı Bojidar Lukarski ile görüşen yatırımcı Avinoam Katrieli, yapacağı proje için A sınıf yatırımcı belgesi aldı.

Katrieli, 150 metre karelik bir villanın 100 bin Euro’ya satılacağını kaydetti. 100 işçinin istihdam edileceği proje üç etapta gerçekleşecek. Proje için devlet yol altyapısı, hususi idari hizmet gibi konularda yardımcı olacak. İlk etapta gerekli altyapısı ile birlikte 150 ev, spor merkezi, ticaret alanı ve tıp merkezi tamamlanacak. Daha sonraki devrelerde yapılan evlerin satışına geçilecek. Şirketin şu anda İsrailli, Avustralyalı, Almanyalı ve İngiltereli müşterileri bulunuyor.

Yatırımcının prezantasyonunda ileriye yönelik 3 bin evin yapılması yazılı. Bakan Lukarski, bu ciddi yatırımın uzun zamandan beri planlandığını belirtti. Katrieli, daha somut konuşarak10 yıldan beri hayali olan bu projeyi gerçekleştirmek için çaba sarfettiğini kaydetti.

Ana fikrin modern bir köy yapmak olduğuna değinen Katrieli, projenin yeşil bir model olduğunu vurguladı. Ev inşasının bu yıl içinde başlaması beklenirken, 2017’de ilk evlerin tamamlanması bekleniyor.  Tüm projenin ise 2019 yılında hayata geçmesi planlanıyor.

Toplam 3 bin parsel satışa sunuldu. Bunların bir kısmı satıldı. Projede bazı evler yeşil ev olarak havuzlu ve modern tip olarak tasarlandı. Diğer bir kısmı ise klasik ev gibi yapıldı.

Reklamlar