Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram başta olmak üzere Ardino Belediye yönetimi, kasaba mezarlığında Ardinolu büyük şair, gazeteci ve çevirmen Naci Ferhadov’un mezarına çiçekler koyup, dua okudular. Bugünkü 26 Mart 2018 tarihi, yetenekli şairin 5. ölüm yıldönümüdür.

Belediye Başkanı Resmi Murat, Naci Ferhadov’un şahsında Ardino’nun büyük bir yaratıcıyı, büyük bir şahsiyeti kaybettiğini kaydetti. Resmi Murat, “Büyük sanatçı Naci Ferhadov’un ölümünün beşinci yılında onun aziz hatırası önünde saygıyla eğilelim. Hayatı ve yaratıcılığıyla herkesin takdirini kazandı. O, her zaman ilçemizin adını duyuran en önemli isimler arasında olacaktır. Onun hatırası önünde saygıyla eğilirken eserlerinin hiçbir zaman unutulmayacağını belirtmek isteriz” dedi.

Naci Ferhadov, 10 Mart 1940’ta Kırcaali İli Ardino Belediyesi Dyadovtsi (Dedeler) köyünde doğdu. 10 tane Bulgarca ve Türkçe kitaba imza attı. Ardino ve Rodoplar, her zaman çalışmalarının ve yaşamının bir parçası olup, onun daima manevi güç ve ilham kaynağı olmuştur.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar