Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulundan 26 kişilik bir grup, Rusçuk ‘’Yordan YOVKOV’’ lisesini ziyaret etti. İki okul arasında dostluk bağlantıları TİKİD ‘’GÜNEŞ’’ ve T.C. Burgas Başkonsolosu desteği ile gerçekleşti.

ruscuk-tekirdag-dostluk-koprusu23 Nisan 2013 – Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle, ‘’Yordan YOVKOV’’ okulundan 12 öğrenci ve 8 öğretmen, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulunu ziyaret etti ve muhteşem bir misafirperverliğinle karşı karşıya gelince, kardeş okulu imzalanması teklifinde bulundular.

Bulgaristan grubu yeni dostlarını Rusçuk’a davet etti. Son iki gün içerisinde Tekirdağ’dan gelen heyet resmi ziyaretlerde bulundu – Rusçuk Milli Eğitim Müdürü D. Raynov, Rusçuk Vali Yardımcıları A. Raykov ve V. Marinov, Rusçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile gerçekleşen görüşmelerde yeni AB projeleri ve kardeş okul ortak çalışmaları gündeme alındı.

Türkiye ile Kültürel İlişkiler Derneği GÜNEŞ ziyaretinde, Tekirdağ heyeti dernek kütüphanesine ders kitapları ve çocuk edebiyatından eserler hediye etti. İki kardeş okul ve TİKİD ‘’GÜNEŞ’’ temsilcileri, Gönül MEHMEDOVA, Mecbure EFRAİMOVA ve Rositsa Georgieva tarafından titizlikle hazırlanan kültürel programda Rusçuk Kent Müzesi / Mithat Paşa’nın evi/, Tutrakan Balık ve kayık müzesi, Basarba Manastırı ve Bükreş ziyaretinde bulundu.

‘’Y. YOVKOV okul müdürü İliya KOSTOV, Tekirdağ Milli eğitim Müdür Yrd. Bülent DEMİRÖZ , Tekırdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okul Müdürü Mehmet GÜLER, organizasyonda emeği geçen öğretmenlere, başta Gönül MEHMEDOVA, Ferdane MEHMEDALİ, GÜNEŞ Başkanı Mecbure EFRAİMOVA ve Milli Eğitim Müdürlüğünden din müfettişi Rositsa GEORGİEVA’ya teşekkür ederek, iki ülke arasında sağlam temeller üzerine kurulan bir dostluk köprüsünün devamını cani gönülden dileyerek, yeni ufuklara yeni umutlarla ve başarılı projelerin altına imza atacaklarını belirttiler.

 

Mecbure EFRAİMOVA – KH

Reklamlar