Ardino (Eğridere) İlçesi’nin Rusalsko (Hotaşlı) ve Lübino (Ömerler) köylerinin muhtarları İsmet Mustafa ve Sıdkı Ahmet, Karayolları Kırcaali İl Müdürlüğü ve Yol Altyapısı Kurumu tarafından Arda Nehri üzerindeki köprüden Dolna Spoluka (Köçekler) köyü yönündeki 4 kilometrelik yolun yeniden inşası ve onarımı için acil önlemler alınmasını ısrar etmekteler.

Köy muhtarları, “Bu yol onlarca yıldır tamir edilmedi. İnsanlar araba ile kendi köylerine gidemiyor. Küçük yerleşim yerlerinin sakinleri bizler de normal yollara sahip olmak istiyoruz” diye belirttiler. Muhtarlar, üçüncü sınıf ulusal karayolu olan Kobilyane (Maşkılı)- Brezen (Hallaçdere)- Borovitsa (Çamdere)-Dolna Spoluka yol kesiminde birçok yerde delikler oluştuğunu ve acil olarak onarılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Muhtarlar, ciddi maddi hasar oluşan trafik kazalarının meydana geldiğini ve bugüne kadar can kaybı olmamasının bir şans meselesi olduğunu belirtti.

2014 yılından beri Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Karayolları Kırcaali İl Müdürlüğü ve Yol Altyapısı Kurumu’na yolun yeniden inşası ve onarımı için tedbirler alınması için onlarca mektup gönderdi, ancak henüz harekete geçilmedi.

Yolun şimdiki durumu çok kötü, birçok delik ve araba izleri oluşmuştur ve neredeyse kullanılmaz haldedir.

Bilindiği gibi, bu köy nüfusu yaklaşık 5000 kişiye ulaşan 9 yerleşim yerine, iki otele ve Hladilnika Su Elektrik Santraline hizmet veriyor. Yol kesiminin genel tamiratı yapılması ve tamamen yeniden inşası ve onarımı şarttır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar