9-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Yeni Trakya Altını (NTZ) projesi ağına üye organik ürün üreticileri ve işlemcileri Avusturya, Slovenya ve Hırvatistan’ı eğitim amaçla ziyarette bulunuyor. Amaç, Bulgar ile Avrupalı ürün üreticileri ve işlemcileriyle deneyim alışverişinde bulunulmasıdır.

Gsebzelerrup NTZ projesi ağına üye 35 organik ürün üreticisi ve işlemcisi arasından en girişimci ve aktif olanlar yer alıyor.

Programda bitki ve hayvan çiftliklerinin ziyaret edilmesi öngörülüyor. Özellikle tarım alanlarında tarımsal biyolojik çeşitliliğine dikkat edilecek. NTZ projesi bu girişimi 2012 yılında Doğu Rodoplar’daki birkaç organik tarım üreticisinin tarım alanlarında başlattı.

Bulgaristan grubu, organik ürünler kooperatifleri, organik ürün mağazaları ve organik ürün ve gıdalar satılan yerleri de ziyaret edecek.

NTZ Organik Tarım Koordinatörü Doç. Vladislav Popov, “Grupta yer alan 15 organik ürün üreticisi ve işlemcisi, daha sonra Doğu Rodoplar’da uygulayabilecekleri bilgi edinme fırsatını bulacaklar” diye açıkladı.

2009 yılında NTZ projesi ekibi, 7 sertifikalı ve sertifika almak üzere olan organik ürün üreticileriyle çalışmaya başladı. Bugün 35 organik ürün üretici ve işlemci sertifika sahibidir veya organik tarıma geçiş sürecindedir ve tümü sertifika kuruluşları tarafından kontrol edilmektedir. Bu bitki ve hayvan çiftlikleri ağısına düzenli olarak organik üretimle ilgili yeni gelişmeler ve istemler hakkında bilgi sunuluyor, organik tarım uzmanları yerinde bireysel danışmanlık yapıyorlar, sürekli organik ürünleri pazarlama konusunda yardım ediliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar