Bir proje, turistlerin Rila Yedi Göllere erişiminin sınırlandırılmasını öngörüyor.

Maliyeti yaklaşık 12 milyon levayı bulan Rila Milli Parkı projesinin önümüzdeki 4 yıl içinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Projenin ana amacı doğayı korumaktır.

Rila Yedi Göllerin bulunduğu bölgede düzenlenen yolların ancak üç olmasına rağmen turistler 20’den fazla güzergah kullanmaktadır. Ancak bu durum, göllerde çamur oluşumuna yol açan toprak erozyonuna neden olur. Bu nedenle turistlerin kullandığı güzergahlar önceden işaretlenmiş dar bir çizgi ile kısıtlanacaktır.

Rila Milli Parkı Müdürü Kiril Andonov, çamurun yolların aşınan yerlerine dökülmesi üzere göllerden çekileceğini belirtti.

Andonov,” Kaçak avcıların izini sürmek için yeni bir modern teknik uygulanacak. Yeni teknik araç, avcıların ateş açtığı yeri gösterecektir” diye izah etti ve bu şekilde parkta çalışan güvenlik görevlilerinin hızlı bir şekilde doğru yere yönlendirileceğini sözlerine ekledi.

Rila Milli Parkı Müdürü, son 12 yılda parkta 12 büyük yangın yaşandığı için yangın söndürme su deposu da inşa edileceğini belirtti.

Rila Dağı’ndaki ormanlık alanlarda giderek sayısı artan ağaçların kuruması nedeniyle proje kapsamında zararlı böceklere karşı da önlemler alınacağı anlaşıldı.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar